Побиття дітей стоматологом у Рівному: у лікаря не було ліцензії

У лікаря-стоматолога Інни Кравчук, яку підозрюють у побитті дітей під час прийому в клініці в місті Рівне, не виявилося ліцензії на роботу дитячим стоматологом.

Про це повідомила народний депутат Яна Зінкевич, яка отримала відповідь від Міністерства охорони здоров'я на свій запит з цього приводу.

Нардеп висловила своє здивування і обурення тим, що на посаду дитячого лікаря взяли медика, у якої не було спеціального обов'язкового дозволу, а відкрилося це тільки тоді, коли стало відомо про побиття пацієнтів.

"Скільки ще таких невизначених осіб на медичних посадах, про які ми не знаємо і які не піддаються контролю відповідних служб? Контролюють, ці відповідні служби хоч щось? Чому це взагалі стало можливим, ще й в такий час?" - задає риторичні питання Яна Зінкевич.

Вона вважає, що насильства над дітьми можна було б уникнути, якби не прикривалися і не замовчувалися порушення і можливо навіть злочини.

"Можна скільки завгодно підвищувати міри покарання, але якщо не працює система контролю якості медичних послуг - ніякі штрафи не допоможуть", - підкреслила Зінкевич

Нагадаємо, що лікаря підозрюють у правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 125 і ч. 1 ст. 126 КК України (умисне тілесне ушкодження і насильницькі дії).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення