Побиття і вивіз в багажнику на передову. Атошники поскаржилися на командира

 Апостроф

Шість військових, які служили в групі інженерного забезпечення 54 окремої моторизованої бригади ЗСУ, звинуватили командира в побитті, викраденнях, погрозах і ряді інших порушень.

Про це повідомив Центр інформації про права людини і опублікував відповідні заяви військовослужбовців.

Заяви направлені до правоохоронних органів. У рапортах військовослужбовці докладно виклали обставини дій командира - Андрія Прокопчука. Два рапорти написані жінками-військовими.

Одна військовослужбовець розповіла про погрози з боку командира і про те, що він схиляв її до нестатутних відносин. За її словами, він вимагав називати його на "ти", а коли таке спілкування викликало ревнощі її чоловіка, капітан вивіз його в наручниках і з пакетом на голові за межі міста і побив його.

Інша підлегла Прокопчука розповіла, як він в багажнику "Жигулів" вивозив її на передову, змушував виходити з бліндажа під час обстрілу, а одного разу відкрив хаотичну стрілянину бойовими патронами і "по особовому складу полетів рикошет". Вона додала, що через побоювання за своє життя і здоров'я була змушена перевестися в інший підрозділ.

У рапортах військовослужбовці розповідають про систематичне порушення субординації, постійні приниження і побиття, вимагання грошей.

Прокопчук звинувачення заперечує і заявляє, що не розуміє, про що мова.

Військова служба правопорядку направила матеріали на Андрія Прокопчука в Національну поліцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення