Поблизу Дзержинська напали на поліцейського - МВС

 МВС України

Злочин кваліфіковано за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ч. 4 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 3 ст. 187 (розбій) та ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) Кримінального кодексу України.

Вчора у с. Новгородське поблизу Дзержинська група озброєних чоловіків, у стані алкогольного сп’яніння, здійснила напад на оперуповноваженого Дзержинського відділення поліції, який працював у селищі за дорученням слідчого. Зловмисники заволоділи автомобілем поліцейського та разом із потерпілим виїхали за межі населеного пункту. Нападники попрямували до Костянтинівського району.

Між селами Правдівка та Заря вони висадили поліцейського з машини та кілька разів вистрелили у нього з травматичного пістолета. Чоловік отримав травми голови та грудної клітини.

Після цього молодики на викраденому авто направились до с.Заря, де відкрили вогонь з вогнепальної зброї біля місцевого магазину. Було пошкоджено іномарку, що стояла поруч. На щастя, ніхто з працівників та відвідувачів магазину не постраждав. Місцеві жителі викликали поліцію. Одночасно з цим поранений поліцейський пішки дістався до найближчого населеного пункту та викликав підмогу.

Було оголошено план «Сирена», перекриті автошляхи району. Зловмисників затримали у с. Заря. Молодики знаходились у стані алкогольного сп’яніння. Під час затримання один з них погрожував правоохоронцям гранатою. Оперативникам вдалось роззброїти зловмисників та доставити їх до Костянтинівського відділенні поліції.У затриманих вилучені речові докази, зокрема мобільний телефон працівника поліції. Знайдено автомобіль потерпілого «ВАЗ-21099».

На даний час двоє чоловіків затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Приймаються заходи щодо затримання третього учасника злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення