Почалася третя фаза війни Росії проти України: що це означає?

 Канал 24

Російські війська поступово готуються зупинити наступ і перейти до оборони рубежів. Це свідчить про те, що Росія вже розпочала третю фазу повномасштабної війни. Таку думку озвучив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів в ефірі національного телемарафону.

"Зараз настала третя фаза, коли вони починають готуватися до оборони рубежів, на яких зупинилися. Це вказує на те, що вони вирішили перетворити війну на дуже довгу", – припустив Андрусів.

Він вважає, що зараз керівництво Росії орієнтується на кардинальну зміну ситуації. Мовляв, розраховують на острахи країн заходу щодо кризи, яку викликала ця війна. Кремль планує сісти із Заходом за стіл переговорів, щоб спробувати "обміняти" Україну.

На думку радника міністра, перша стадія війни була цим періодом, коли плани та цілі постійно змінювалися. Тоді війська ворога мали реалізувати практично фантастичний план – захопити всю Україну за кілька днів. Це не вдалося та все закінчилося розгромом і відступом їхніх військ одразу за кількома напрямами.

Другою ж стадією мало бути оточення наших військ на сході. Проте лінію оборони вони так і не змогли прорвати. При цьому росіяни й донині бомбардують авіацією та обстрілюють артилерією позиції наших військових. Окрім цього, кидаються в бій шалені кількості наземної техніки та піхоти.

Російське командування вже давало два різні накази про оточення ЗСУ на сході. Які саме вони були:

Дуже велике, яке планували спочатку. Тоді хотіли зробити відрізати частину аж від Павлограда – із Краматорськом та Слов'янськом.

Менше оточення планували вже тоді, коли початковий план провалився. Мовилося в наказах лише про Краматорськ та Слов'янськ. Однак і це не вдалося.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення