Подробиці страшної трагедії в Києві: малюк перед смертю голодував шість днів

 СЕГОДНЯ

Мати, яка на 9 днів покинула малюків, заявляла, що не любить їх і хоче здати до притулку

У Голосіївському районі сталася жахлива трагедія. Молода мама, 20-річна уродженка Миколаївщини, залишила в орендованій квартирі без нагляду двох маленьких дітей і поїхала до коханця на Березняки. Дівчина повернулася додому тільки через дев'ять днів і виявила, що її однорічний син мертвий (з'ясувалося, що він помер через шість днів), а дворічна донька – непритомна.

"Про те, що сталося, мати сама повідомила до поліції. Тіло хлопчика доставили до моргу, дівчинку госпіталізували", – розповіли нам в поліції і додали, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "Залишення в небезпеці", а це – до восьми років в'язниці.

Як розповіли "Сегодня" в Голосіївській РДА, вже прийнято рішення про позбавлення матері батьківських прав і передачу малятка під опіку соцорганів. За словами Миколи Кулеби, уповноваженого президента з прав дітей, горе-мама переїхала з Миколаєва до Києва близько року тому, знімала квартиру.

"Вона говорила, що не любить дітей, і навіть хотіла здати їх до притулку. З їжі у малечі було кілька цукерок. Сусіди чули плач, викликали поліцію, але двері ніхто не відчинив. Приходила бабуся малюків, приносила їжу, але до квартири не потрапила", – розповів Кулеба і додав, що батько малюків, з яким дівчина розлучилася, виявляв до них агресію, і мама забороняла спілкуватися з ним. "Минулої зими у дівчини з'явилося нове кохання, а наприкінці жовтня – дитина. Вона живе в квартирі батька, а доглядає за ним прабабуся", – говорить Кулеба.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення