Поганий приклад для України: чому може навчити новий дефолт Аргентини

Аргентина оголосила вже 9 дефолт, але все ще існує і до неї щоразу повертаються інвестори. Що відбувається в країні та які уроки може винести для себе Україна, розповів на своїй сторінці в Facebook інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"Шлях Аргентини – шлях соціального популізму, який не працює. Вірніше, він саме так і працює. Дефолт за дефолтом. У підсумку ти так і залишаєшся бідною латиноамериканською країною. І платиш дорого за свої борги. І в момент кризи всі біжать з Аргентини до США, продають песо і купують долари, продають аргентинські цінні папери і купують американські", - пише Фурса.

Сергій Фурса зазначає, що інвестори повертаються після дефолту саме в такі країни, як Аргентина. Тому що такі країни, як Аргентина, готові платити за гроші інвесторів у 5 разів більше, ніж країни, які дефолтів не допускають.

На думку Фурси, Аргентині пощастило бути розташованою недалеко від США.

"Зручно. Простіше, ніж інвестувати в далекі країни Азії, Африки або незрозуміло де розташовану Україну. А США – це центр фінансового світу. Саме там зосереджені гроші. Саме туди треба приходити за ними. У США, не в Аргентину. Хоча, можна повторитися, 100 років тому їхні шанси були рівними, а позиції подібними", - наголошує банкір.

Він також згадав, що в один із минулих дефолтів Аргентині довелося виводити танки на вулиці.

"Приклад Аргентини, приклад Лівану, де дефолт призвів до масових протестів на вулицях столиці, коли протестувальники спалювали все, що впадало в око, ніби натякає, що це поганий шлях. Але раз за разом в Україні люди продовжують пропонувати не платити по боргах. І є довгий складний шлях до успіху. Де треба працювати і працювати. І думати. Останнє, судячи з усього, найскладніше", - підкреслив Фурса.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення