Погода в Києві підносить температурні сюрпризи

 СЕГОДНЯ

В Центральной геофизической обсерватории им. Срезневского рассказали об особенностях прошедшего сентября. По данным ЦГО, среднемесячная температура воздуха в Киеве составила +16,4°С, а это выше климатической нормы на 2,5°С.

У Центральній геофізичній обсерваторії ім. Срезневського розповіли про особливості минулого вересня. За даними ЦГО, середньомісячна температура повітря в Києві склала + 16,4 ° С, а це вище кліматичної норми на 2,5°С.

"Вересень цього року став чотирнадцятим в рейтингу найтепліших в столиці з 1881 року. Місяць опинився контрастним: 6-7 і 26-30 числа температура була нижче +15 градусів. Але середина місяця порадувала киян справжньою липневої погодою. У цей період було встановлено сім температурних рекордів", – повідомляють в обсерваторії.

Найхолоднішим днем стало 29 вересня, коли мінімальна температура опустилася до + 2,9°С. А найтеплішим було 17 вересня – максимальна температура повітря досягла + 30,9°С, побивши рекорд 1939 року на 2,4°С. А ось опадів в минулому місяці випало 43 мм, це 91% від кліматичної норми (недобір був і у попередні вісім місяців року).

До речі, середньомісячна температура з січня по вересень також перевищила кліматичну норму на 2,1°С. За цим показником нинішній рік поки займає третю позицію в рейтингу найтепліших за 136 років спостережень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення