Пограбування і підпал Арени "Дружба". Офіційна заява ХК "Донбас"

В ніч з 26 на 27 травня озброєні люди увірвалися на Арену "Дружба", зв'язали охорону, винесли оргтехніку, плазмові екрани, засоби зв'язку, сейф, який знаходився у фан-магазині, викрали службовий автомобіль. Окремо була знищена серверна, в якій зберігалася інформація камер відео спостереження. Наостанок вони підпалили споруду. Про це повідомляє офіційний сайт ХК "Донбас"

Зусиллями прибулих пожежників вогонь вдалося локалізувати. Арені "Дружба" завдано значної матеріальної шкоди.

На щастя, людських жертв немає.

Цинічна і нахабна поведінка терористів викликала обурення і всієї хокейної громадськості, і хокейного клубу "Донбас", який представляє Україну в одній з найсильніших ліг світу - Континентальній хокейній лізі.

Багато років Арена "Дружба" для донеччан була символом спортивних перемог.

Також на її помості проходили великі легкоатлетичні змагання, унікальний міжнародний турнір "Зірки жердини", баскетбольні матчі та багато інших культурні і спортивні події.

У "Дружбі" було встановлено 11 світових рекордів, у тому числі в стрибку з жердиною в закритих приміщеннях – у 1993 р. Сергій Бубка і в 2014 р. Рено Лавіллені.

З 2011 року Арена стала домашнім майданчиком ХК "Донбас".

Всі гучні перемоги "Донбасу" пов'язані з цією спорудою.

На Арені "Дружба" проводять заняття юні хокеїсти ХК "Донбас".

Днями Арена отримала право приймати Чемпіонат світу в Дивізіоні 1А.

Хокейний клуб "Донбас", вболівальники клубу і вся хокейна громадськість до глибини душі обурені тим, що сталося, і закликають тих людей, які все ще співчувають бандитам так званої ДНР, яка тероризує Схід України, задуматися: чи таке "майбутнє" вони хочуть для себе і своїх дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення