Погрожували родині: на Вінниччині кримінальники змусили підприємця придбати майно за завищеною ціною

Вимагали 1000$ та змусили придбати нерухоме майно за завищеною ціною – на Вінниччині викрили організоване злочинне угруповання. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відомо, що серед учасників злочинного угруповання троє осіб – вихідці з місцевих кримінальних кіл. Вони залякували мешканця одного із районів області, погрожуючи насильством йому та родині.

Під тиском зловмисників, потерпілий був вимушений придбати частину торгівельного комплексу, де він мав частку власності, за значно завищеною ціною. Крім того, чоловік передав вимагачам 1 000 доларів США.

Викрили діяльність злочинного угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області з колегами-правоохоронцями. Зокрема, вони провели санкціоновані обшуки, за результатами яких виявили та вилучили в місцях проживання та автомобілях фігурантів грошові кошти, документи, мобільні телефони.

Наразі трьом учасникам угруповання повідомили про підозри за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У разі доведення вини, зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення