Погрожували родині: у пластичного хірурга ​в Харкові вимагали 100 000$

Організатору та трьом учасникам міжетнічного злочинного угруповання, які вимагали гроші у хірурга інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Подія відбувалася у квітні минулого року. Тоді потерпілому зателефонував невідомий, який вимагав 100 тис. доларів США. Він погрожував фізичною розправою родині чоловіка, у тому числі – його малолітній дитині.

Зазначається, що потерпілим виявився досить відомий у Харкові пластичний хірург, зловмисники володіли інформацією щодо рівня його матеріального забезпечення.

Наприкінці серпня 2020 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області спільно з працівниками обласного управління СБУ, слідчими Новобаварського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури затримали двох зловмисників «на гарячому» – вони отримували частину коштів у сумі 35 тис. доларів США, а потім ще двох – за місцями їхнього проживання.

Наразі всі учасники угруповання перебувають під вартою.

Обвинувальний акт щодо чотирьох вимагачів скеровано до суду. У разі доведення вини, їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення