Погрожували заразити ВІЛ: на Кіровоградщині розслідують можливі знущання у СІЗО

Синці та сліди від ударів були настільки серйозними, що затриманих відмовлялися приймати в ізоляторі тимчасового утримання.

Представник обмудсмена Віктор Жученя побував в Кропівницькому СІЗО після скарги затриманих на знущання. Про це розповіла уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

"Під час візиту вдалося поспілкуватися з двома постраждалими особами, які розповіли, що, починаючи з 27 квітня, коли їх доставили в СІЗО, працівники пенітенціарної установи систематично над ними знущалися, били і шантажували. Синці та сліди від ударів були настільки суттєвими, що, коли затриманих привозили в ізолятор тимчасового утримання, їх відмовлялися приймати і повертали назад в СІЗО, де громадян знову піддавали фізичному насильству", - повідомила вона.

За інформацією Денисової, потерпілі повідомили про те, що безпосередньо виконуючий обов'язки начальника СІЗО погрожував, що заразить їх СНІД-ом і туберкульозом, демонструючи при цьому шприц з білою рідиною. Як пояснили затримані, все це робилося з метою вимагання від них і їх рідних грошей.

Після цього в СІЗО навідалася прокуратура Кіровоградської області, опитали затриманих і зібрав інші матеріали для передачі в Державне бюро розслідувань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення