"Похорону не буде": сестра спростувала "передсмертний стан" Сенцова

 Обозреватель

Британське видання Independent з посиланням на сестру незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова Наталю Каплан повідомило, що політв'язень перебуває на межі життя і смерті.

"Ми не знаємо, скільки ще він протягне, але нам сказали, що він уже в передсмертному стані. Просто диво, що голодування триває так довго", - нібито сказала виданню Каплан.

Але пізніше сама Каплан цю інформацію спростувала.

"Не говорила я нічого про передсмертний стан Олега. Або знову щось не так зрозуміли, або для красного слівця зафігачили. Панікери, спіть уже, похорону не буде, не дочекаєтеся", - написала вона у Facebook

Нагадаємо, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою до влади РФ звільнити всіх українських політв'язнів9 червня він написав листа правозахисникам Миколі і Тетяні Щурам, в якому розповів, що не збирається здаватися.

18 червня у Росії оголосили про можливий обмін українця. Але наступного дня стало відомо, що РФ зірвала домовленості.

Після цього низка російських діячів культури звернулися до Путіна з проханням про помилування Сенцова. 22 червня адвокат Дмитро Дінзе розповів, що сам режисер не звернеться до глави РФ із проханням, бо він проти цього.

У свою чергу, Каплан допустили до режисера вперше за 4 роки в'язниці 5 липня. Вона зустрілася з ним у колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення