Поклонська спростувала інформацію про те, що досі є громадянкою України

 Дождь

Екс-прокурор Криму, депутат російської Держдуми Наталія Поклонська розповіла, що колишній президент Віктор Янукович підписав указ про позбавлення її українського громадянства, перебуваючи в бігах у російському Ростові-на-Дону.

Про це вона розповіла в коментарі телеканалу Дождь.

"У березні 2014 роки я вийшла з українського громадянства і є громадянкою Росії" – заявила вона.

Поклонська зазначила, що має указ президента України Віктора Януковича від 21 березня 2014 року про вихід її і інших співробітників прокуратури Криму з громадянства України.

"Янукович в той момент був у Ростові-на-Дону, але залишався ще легітимним президентом України", – підкреслила Поклонська.

При цьому, за її словами, чинна влада України не розглядає звернення про вихід з українського громадянства російськомовних громадян України.

"Тому що українській владі вигідно утримувати цих людей, так як вони використовують їх як заручників. Якби вони розглядали такі звернення, на сьогоднішній день вже 90% людей вже вийшли б з громадянства", – додала Поклонська.

Нагадаємо, "Українська правда" з посиланням на офіційну відповідь Адміністрації президента повідомила, що депутат російської Держдуми Наталія Поклонська, яка раніше очолювала підконтрольну окупантам "прокуратуру" Криму, на сьогоднішній день залишається громадянкою України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення