Поліцейські на Донеччині витратили гроші померлого

Двом оперуповноваженим ГУНП на Донеччині повідомили підозру у скоєнні низки злочинів. Зокрема, їх підозрюють у тому, що вони заволоділи банківською картою померлого і користувались нею. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на ДБР.

“Слідством встановлено, що у вересні 2019 року оперуповноважені відділу кримінальної поліції, перебуваючи на місці події, де було виявлено тіла померлого чоловіка, заволоділи його банківською карткою та сім-карткою з абонентським номером. В подальшому правоохоронці почали користуватися банківською картою померлого”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що крім того, в січні 2020 року вказані оперуповноважені з метою підвищення показників у своєї роботи у місті Маріуполі безпідставно затримали приїжджого чоловіка та змусили затриманого зізнатися в тому, що він приїхав до міста начебто з метою збуту наркотичних засобів шляхом так званих “закладок”.

“Створивши штучні докази вчинення злочину, оперуповноважені викликали слідчо-оперативну групу, яка затримала чоловіка. В подальшому, правоохоронці висунули затриманому вимогу надати їм 200 тис. грн. за непритягнення до кримінальної відповідальності, а також звільнення з-під варти. Та шляхом обману одержали від дружини затриманого чоловіка близько 50 тис. грн, які вони розподілили між собою та використали на особисті потреби, зокрема, азартні ігри”, — вказано у повідомленні.

Зазначається, що у разі доведення вини підозрюваним правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення