Поліцейські утримували чоловіка в гаражі і вимагали 2,5 тисячі доларів (відео)

ДБР затримало групу правоохоронців за незаконне утримання в гаражі та вимагання 2,5 тисяч доларів.

"Слідчі ТУ ДБР у місті Києві викрили, задокументували та припинили протиправну діяльність групи працівників правоохоронного органу, а саме: заступника начальника відділу кримінальної поліції та двох оперуповноважених одного з УП ГУНП в м. Києві, які вимагали та одержали неправомірну вигоду за невжиття заходів з документування злочинної діяльності (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться у повідомленні ДБР.

За попередньою інформацією, працівники поліції утримували громадянина України у межах гаражного кооперативу та вимагали від нього неправомірну вигоду за невжиття заходів з документування протиправної діяльності щодо можливого зберігання в гаражі бурштину.

11 грудня 2020 року у порядку ст. 208 КПК України працівники ДБР затримали правоохоронців "на гарячому" під час одержання ними неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів США від громадянина України.

Наразі правоохоронцям повідомлено про підозру. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення