Поліцейських підозрюють у притягненні до кримінальної відповідальності для підвищення показників

Повідомлено про підозру слідчому та оперуповноваженому одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, які, за даними слідства, домовились із ув'язненими про визнання провини у скоєнні нетяжких злочинів в обмін на наркотичні речовини. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру слідчому та оперуповноваженому одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області у притягненні завідомо невинних до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів та іншою фальсифікацією (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомлені.

Слідством встановлено, що правоохоронці домовилися із особами, які утримувались в установах виконання покарань, про визнання провини у скоєнні нетяжких злочинів в обмін на наркотичні речовини.

У подальшому оперативні співробітники складали вигадані заяви від громадян про скоєння щодо них злочинів, в основному пов’язаних із викраденням малоцінного майна, та здійснювали реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Після чого слідчі оформлювали за вказаними обставинами протоколи, повідомлення про підозру, обвинувальні акти та інші процесуальні документи.

Встановлено, що підозрювані вчиняли протиправні дії з метою штучного кількісного нарощування показників слідчої та оперативної роботи.

Тривають слідчі дії, очікується надходження висновків експертиз за іншими аналогічними епізодами злочинної діяльності. Також перевіряється причетність до скоєння злочинів та обізнаність щодо вказаних фактів керівництва районних та обласних органів поліції.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення