Поліцейський з колегами зливав пальне з вантажівок далекобійників

 УНН

Група викрадачів пального з колишніх та діючих правоохоронців на автодорогах трьох областей налагодили схему заробітку, у нічний час викрадаючи дизельне паливо з вантажівок. Поцуплене збували водіям, а дохід ділили між собою. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Далекобійники, які зупинялися на ніч на узбіччі доріг "Ульянівка-Миколаїв", "Київ-Одеса" у Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях почали звертатися до поліції із заявами про крадіжки пального з їхніх автомобілів. Під час перевірки інформації з'ясувалося, що до злочинної діяльності причетні співробітники правоохоронних органів", - повідомили у поліції.

Слідчі ГУ НП влітку 2018 року розпочали кримінальне провадження, а згодом матеріали були передані за підслідністю до територіального управління ДБР у Миколаєві.

Вказано, що було встановлено організатора злочинної групи – 29-річний працівник Первомайського відділу миколаївської поліції. Двоє з трьох його спільників – колишні співробітники міліції.

"Дизельне паливо, яке злодії зливали з вантажівок, згодом збували водіям на трасах за ціною нижче ринкової, а прибуток ділили між собою. Встанолено причетність групи до 10 злочинних епізодів", - вказали у поліції.

Правоохоронці затримали усіх учасників викритої групи у порядку ст. 208 КПК України. У результаті проведених санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили речові докази: радіостанцію, помпу для відкачування пального, балаклави, каністри, 370 літрів дизельного палива та два автомобілі, вказали правоохоронці.

Наразі затриманим планується оголошення підозри за ч.5 ст.185 (Крадіжка) ККУ. Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення