Поліція Литви через скандали відмовляється від автомата Калашникова

 РБК

Поліція Литви вирішила відмовитися від автомата Калашникова.

З арсеналу правоохоронців він вилучається в результаті скандальних подій, які призвели до відставки міністра внутрішніх справ Саулюса Скверняліса. Минулого тижня заарештований за правопорушення 24-річний житель районного центру Швенчёніс Ігор Молотков, перевезений до Вільнюса і на якийсь момент залишений біля комісаріату в поліцейському автомобілі без нагляду, зумів, незважаючи на наручники, схопити знаходився в машині автомат Калашникова і втік. Операція по затриманню втікача тривала більше п'яти годин. До неї були залучені близько 3 тисяч поліцейських.

Декількома днями раніше відбулося ще одна НП, коли патрульний пострілом з автомата поранив бездомного. Автоматична зброя поліцейські в Литві зазвичай не носять, однак автомати їм як засіб залякування були видані після терактів у Парижі.

Порадившись з президентом Далею Грібаускайте, генеральний комісар поліції Лінас Пернавас повідомив журналістам, що проведе реформу наявного в розпорядженні правоохоронців арсеналу.

"Ми відмовимося від армійської зброї, тобто від автомата Калашникова", - сказав він. За словами комісара, на озброєнні поліції залишаться пістолети, інша автоматична зброя, але не автомати системи Калашникова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення