Поліція підозрює підприємство "Укроборонпрому" у махінаціях на 89 млн гривень

 РБК-Україна

До бюджету недоплачено понад 23 млн гривень податків Національна поліція підозрює посадових осіб державного підприємства ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до концерну "Укроборонпром", у махінаціях на суму 89 млн гривень. Про це свідчить постанова Київського райсуду Харкова.

Як випливає з документа, слідством встановлено, що з 2014 року на рахунки двох фізичних осіб-підприємців надходили значні кошти від ТОВ "Хартех" і ТОВ "Технокомплектация" за продаж ними радіокомпонентів та авіаційного обладнання. Потім цей товар за договорами комісії із "Спецтехноекспорт" і контрактами держпідприємства з представниками іноземних держав поставили за кордон. В рамках угоди один з підприємців отримав 32 млн гривень, а другий - 57 млн гривень.

Отримані гроші перераховувалися на рахунки групи інших приватних підприємців, а потім знімалися готівкою у касах банків. За даними поліції, зазначені товариства і підприємці не були виробниками радіокомпонентів або авіаційного обладнання. Обидві фірми були оформлені на підставних осіб, а підприємці не займалися госпдіяльністю.

При аналізі нібито проведених угод, спеціаліст-бухгалтер не підтвердив факт відвантаження обладнання на суму понад 63 млн гривень. В результаті махінацій держбюджет недоотримав понад 23 млн гривень податків і зборів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення