Поліція Польщі "накрила" нелегальну фабрику, на якій працювали раби з України

 Деловая столица

Центральне слідче бюро поліції Польщі ліквідувало дві нелегальні тютюнові фабрики на території країни, на одній з яких працювали раби з України. Про це повідомляє "ДС" з посиланням на TVN24.

У правоохоронців була інформація про те, що на території країни працює злочинна група, яка вербує і примушує до праці людей, що приїжджають у Польщу зі сходу. Злочинці орендували велике складське приміщення і пристосували його для нелегальної діяльності. Одну з фабрик виявили в місті Коштовец в Мазовецькому воєводстві на сході країни.

"Там знаходилися житлові приміщення, громадський простір з телезалом і невеликим тренажерним залом. У виробничому залі були важкі для здоров'я умови роботи у зв'язку з запиленням і високою температурою", - розповіла представник слідчого бюро Агнешка Хамелуш.

Друга фабрика виявлена в Zielona Gora (Любуське воєводство) на заході Польщі. За словами Хамелуш, в сумі обидві фабрики виробили більше восьми тонн тютюну та більше 5 мільйонів готових сигарет. Збиток від їх нелегальної діяльності склав близько 500 мільйонів злотих ($130 тис.)

Всього в 2016 році співробітники поліції ліквідували 13 нелегальних тютюнових фабрик у Польщі, дві - у Варшаві. У столиці країни затримано 63 особи, з них 60 - громадяни України, які, за версією слідчих, незаконно примушувалися до праці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення