Поліція попросила дати свідчення журналістів, чиї дані опублікував сайт "Миротворець"

Поліція звернулася до журналістів, чиї прізвища та контактні дані опублікував сайт «Миротворець», із проханням звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків. Про це повідомила прес-служба управління.

Як зазначається, слідче управління Головного управління Національної поліції в Києві за дорученням прокуратури Києва розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України за фактом публікації на сторінках Інтернет-ресурсу «Миротворець» списків журналістів, які начебто акредитовані у так званих «ДНР» та «ЛНР».

При собі необхідно мати паспорт громадянина України та посвідчення журналіста.

Нагадаємо, раніше український сайт "Миротворець" (який був створений для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм) опублікував дані понад 5 тисяч журналістів, які отримали "акредитацію" у терористів "ДНР" та "ЛНР". Крім представників українських ЗМІ, до списку потрапили також кореспонденти іноземних видань.

Після публікації списку журналісти поскаржилися на незаконність оприлюднення їхніх персональних даних. У підсумку прокуратура Києва почала розслідування за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість щодо безпеки журналістів та інших працівників засобів масової інформації в Україні після витоку їхніх особистих даних до інтернету. Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що публікація на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів, акредитованих на непідконтрольних Києву територіях Донбасу, завдала багато шкоди, такі випадки не повинні повторюватися в майбутньому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення