Поліція повідомила подробиці вбивства хлопця, труп якого знайшли у лісі на Житомирщині

 ТСН

На Житомирщині сталося гучне вбивство. Зі слідами тортур та простреленою спиною в лісі знайшли молодого чоловіка, який місяць був у розшуку

Тіло знайшли грибівники у лісопосадці біля села Липляни на трасі Київ-Ковель. На голові в чоловіка був мішок.

"Це житель Коростеня 23 роки. Він від кінця червня 2019 вважався як безвісті зниклий", - розповіла Алла Ващенко керівник відділу зв’язків із громадськістю Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Тітка вбитого Ілля Обихода Леся Ходаківська сказала, що тіло її племінника було важко впізнати.

"Ми не жили. За що його вбили? За що можна так людину вбити?", - задається питаннями інша тітка Надія Ходаківська.

Зустріч із жінка була в центрі Коростеня. Мама хлопця сиділа поруч, але говорити про вбивство сина не могла. Ілля зник 26 червня, кажуть рідні. О 22:00 поїхав на заправку нібито на зустріч, а потім зник. Авто залишилося стояти на заправці.

"Їхав на зустріч до своїх, але зустріч була підставна. Ось тільки так його могли виманити", - вважає Ходаківська.

Ілля Обиход зник напередодні виборів. Рідні кажуть, що він допомагав знайти так званих клонів-однофамільців для протистояння на 64 окрузі нардепу від "Народного фронту" Сергію Пашинському.

"Він там одного знайшов. Це був хлопчина з його роботи, а інший був хлопець із прізвищем Пашинський. Там їм пообіцяли якісь грошенята. Ілля нам про це не розповідав. Хто за цим стоїть, ми не знаємо", - заявила тітка вбитого.

Однофамільців Ілля знайшов. Однак 26 червня обидва без пояснення причин зняли свої кандидатури. За два дні Ілля зник. З одним з однофамільців - Іваном Пашинським - вдалося зв’язатися телефоном. Він заперечує, що був клоном нардепа. За його словами, йому не погрожували, а кандидатуру зняв самостійно, бо "не захотів".

Народний депутат Пашинський, якого політичні опоненти вже звинуватили в причетності до вбивства, все заперечив у Facebook: "...мене прив’язують до якогось вбивства начебто людини мого конкурента на виборах на Житомирщині... Не знаю хто такий "Француз" – ніколи з ним не перетинався".

Під час виборів на 64 окрузі фіксували багато порушень - невідомі люди вказували пенсіонерам за кого голосувати, на дільницях міняли протоколи, затримували псевдожурналістів. У Коростень поліція навіть направляла гелікоптер зі спецпризначенцями, щоб охороняти правопорядок. Про тиск і погрози заявляли і кандидати в народні депутати.

"Мені навіть довелося свою сім’ю евакуювати з міста. У мене троє дітей і я зараз відчуваю, що це небезпечно. За мною постійно слідкували якісь кримінальні елементи, я навіть писав заяву", - повідомив кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Вячеслав Сігачев.

Інша версія вбивства - не політична. Іллю Обихода могли вбити під час кримінальних розправ, кажуть у поліції. У місті його знали під прізвиськом "Француз" і він належав до одного зі злочинних угруповань. Його навіть підозрювали у вбивстві місцевого.

"В одному кафе Коростеня між чоловіками виникла стрілянина. Один загинув, а нинішній наш фігурант отримав вогнепальне поранення", - зазначили у поліції. Справа перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ та глави Нацполіції України. Напередодні Житомирський окружний адміністративний суд ухвалив рішення перерахувати голоси на всіх дільницях 64 округу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення