Поліція розкрила гучне вбивство начальника відділу реклами Київського метро

 СЕГОДНЯ

Семеро підозрюваних у замовному вбивстві директора української компанії німецького концерну Сaparol 42-річного Павла Зможного, яке сталося в Крушинці в 2016 році, також причетні до замовного вбивства начальника відділу реклами Київського метрополітену. Про це повідомив голова Головного управління Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Зокрема, напередодні стало відомо, що правоохоронці затримали організаторів і виконавців двох гучних злочинів, проте подробиці на уточнювалися. Нєбитов розкрив деталі оперативної роботи.

"Вересень 2016. У Київській області, в селі Крушинка Васильківського району сталося резонансне вбивство директора компанії Caparol. Вбивство було явно замовним, адже потерпілому напередодні неодноразово погрожували. Навіть на ранковій пробіжці він був з травматичним пістолетом. Але це не допомогло. Його розстріляли вранці з вогнепальної зброї. Тоді слідчі та оперативники збирали речові докази, аналізували мотиви злочину, з'ясовували можливих причетних, але на жаль цього не вистачило", – написав Нєбитов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, робота слідчо-оперативної групи не припинялася впродовж 2017-2018 років. Вдалося повністю встановити процес підготовки злочину, виконання та приховування слідів і знищення речових доказів. Але не було головного – підозрюваних.

"Січень 2019. В Києво-Святошинському районі сталося ще одне вбивство: начальника відділу реклами Київського метрополітену. Це перше вбивство в цьому році, фактично на Різдво. Чоловіка вбили трьома ударами ножем в спину. Так підступно і жорстоко. Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь і це не вулична бійка, а добре спланований злочин. Велика кількість оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих дій протягом майже дев'яти місяців дозволило вийти на злочинне угруповання, учасники якого спеціалізувалися на вчиненні особливо тяжких злочинів насильницького характеру", – додав начальник поліції.

Правоохоронці дійшли висновку, що підготовка, вчинення і приховування слідів злочину – ідентичні з вбивством директора німецької фірми в Україні в 2016 році. Уже під час відпрацювання учасників банди були отримані незаперечні докази їхньої причетності до цього злочину.

У вересні цього року кримінальна поліція, слідчі, спецназівці спільно з прокуратурою Київської області провели 21 обшук за двома замовними вбивствами.

"Вилучені: зброя, набої, кошти, документи, жорсткі диски та інше. Семеро підозрюваних, організаторів і виконавців затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм оголошено підозру у створенні злочинного угруповання та вчинення двох умисних вбивств на замовлення. Максимальне покарання – довічне ув'язнення!" – резюмував Нєбитов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення