Поліція розповіла про вибух під Херсоном, під час якого загинув хлопець

10 грудень в Херсонській області прогримів вибух, в результаті якого загинув хлопець.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Трагедія сталася в понеділок увечері в селищі міського типу Нова Маячка Олешківського району на території одного з приватних будинків. Внаслідок цього загинув 23-річний власник домоволодіння.

На місце події виїхала поліція, яка провела огляд. Як з'ясувалося, вибух стався в сараї. Там серед уламків виявили снаряд часів Другої світової війни. За даними правоохоронців, саме він і став причиною трагедії.

"Під час спілкування з рідними загиблого поліцейські встановили, що кілька днів тому він придбав металошукач і напередодні на своєму автомобілі їздив в місцевості, де під час Другої світової війни велися бої. Там чоловік знайшов кілька снарядів калібру 152 мм, які збирався розібрати на металобрухт. Під час цього процесу і стався вибух, в результаті якого потерпілий отримав смертельні поранення. Ніхто з оточуючих громадян не постраждав. Частково було пошкоджено дах і вікна будинку та літньої кухні, серед яких був розташований сарай", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальні провадження у частині 1 статті 263 Кримінального кодексу "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" і частини 1 статті 115 КК "Умисне вбивство" з позначкою "нещасний випадок". В ході проведення огляду місця події поліцейські виявили в автомобілі і серед уламків підсобного приміщення ще кілька снарядів зі слідами іржі. Вирішується питання про їх безпечне знешкодження

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення