Поліція шукає мільйони, «загублені» при будівництві дитячих садків для переселенців із зони АТО

 Crime

Тільки Німеччина почала фінансувати будівництво дитячих садків у Києві для переселенців із зони АТО, а українська поліція вже шукає, куди зникли п'ять мільйонів.

Про це стало відомо з визначення Дніпровського суду Києва від 8 лютого 2017 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, передає Перша інстанція.

Справу про розкрадання у вертикалі Міністерства соцполітики (ч. 5 ст. 191 КК України) було відкрито у червні 2016 року.

Згідно з судовим документом, мова йде про підозру у розтраті п'яти мільйонів гривень, виділені за рішенням Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Гроші призначалися для облаштування соціальної інфраструктури, в тому числі, і в Дніпровському районі Києва.

З матеріалів випливає, що з 2015 року в Україні реалізується спільний проект між Кабінетом міністрів України, Українським фондом соціальних інвестицій та німецьким банком розвитку KfW під назвою «Сприяння розвитку соціальній інфраструктури». Його мета - відновлення житлових будинків, установ медичного обслуговування, шкіл і дитячих садів для переселенців з окупованих і небезпечних районів проведення АТО.

Термін реалізації проекту - з 1 січня 2015 року по 30 листопада 2018 року.

25 червня 2015 року в рамках реалізації проекту Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та Київською міськрадою укладено угоду про співпрацю. Фонд гарантував у 2015-2018 роках профінансувати на 100% будівельні роботи конкретних об'єктів мережі дошкільних навчальних закладів на загальну суму 70 млн. гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення