Поліція слідом за ДБР почала службову перевірку після смертельного затримання під Києвом

 СЕГОДНЯ

Столична поліція проведе службову перевірку щодо правомірності дій поліцейських у ході затримання зловмисника в Хотянівці під Києвом. Під час спецоперації підозрюваний – громадянин Грузії – відкрив стрілянину по співробітниках КОРДу, поранивши двох спецназівців, і був ліквідований. ДБР почало розслідування застосування зброї співробітниками КОРДу.

Як повідомив у середу, 2 жовтня, на брифінгу начальник столичного главку Національної поліції Андрій Крищенко, дії співробітників поліції були правомірними, а за фактом інциденту відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК – замах на життя співробітників поліції.

"Що стосується інформації від ДБР, думаю, що з метою перевірки дій моїх підлеглих відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство). Це (порушення кримінального провадження – ред.) – нормальна процедура, вони повинні перевірити дії поліцейських. Крім того, я призначив службову перевірку, матеріали якої ми надамо ДБР і вони будуть використані в нашому кримінальному провадженні", – уточнив Крищенко, додавши, що в Держбюро розслідувань також передадуть всі відео, відзняті на місці НП, після перегляду яких "ні в кого не буде сумнівів у правомірності дій наших поліцейських, які застосували зброю на враження".

Крім того, у ліквідованого зловмисника були вилучені кілька паспортів на різні прізвища громадян декількох держав.

При цьому командир КОРДу повідомив, що коли правоохоронці намагалися зайти до приміщення, де був зловмисник, то він відкрив стрілянину.

"Коли ми намагалися зайти, застосовуючи всі заходи безпеки ... він здійснив кілька пострілів через двері, виштовхав їх ногою і з двома пістолетами в руках стріляв у бік правоохоронців ... Групи прикриття, які прикривали штурмові групи, застосували вогонь у відповідь, на поразку, тому що інакше не можна було діяти, могли самі загинути на місці", – резюмував правоохоронець.

Також він зазначив, що характер поранень двох співробітників КОРДу неважкий, вони зараз перебувають у госпіталі.

Зазначимо, в Хотянівці правоохоронці затримували чоловіка, який кілька днів тому вистрілив у бік поліцейських на столичній Оболоні після того, як вони зупинили групу іноземців для перевірки документів. Кілька іноземців були затримані, а зловмисник втік по вулиці Вишгородській в бік Лісового масиву.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення