Поліція встановила особи 32 чоловік, які напали на жінок у Німеччині

 Lenta.ru

Поліція встановила особи 32 учасників заворушень, що відбулися в Кельні в новорічну ніч. Як повідомляє Sputnik, про це в п'ятницю, 8 січня, на прес-конференції заявив офіційний представник міністерства внутрішніх справ ФРН Тобіас Платі.

За його словами, 29 з них є мігрантами з видом на проживання в Німеччині. При цьому 18 осіб отримали його як біженці.

Платі зазначив, що серед нападників були дев'ять мігрантів з Алжиру, вісім з Марокко і четверо з Сирії. Між тим телеканал WDR повідомляє про арешт ще двох підозрюваних у нападах.

За його інформацією, у них були вилучені мобільні телефони, в яких записані декілька фраз арабською мовою, перекладених на німецьку.

Серед них «я хочу зайнятися з тобою сексом», «гарні груди» і «я тебе вб'ю». Офіційного підтвердження цієї інформації немає, однак, якщо дані виявляться достовірними, то число затриманих досягне 23 осіб

Також, за даними WDR, кількість заяв, що надійшли в поліцію, вже склало 170, у 117 з них мова йде про випадки сексуального насильства.

Заворушення в Кельні сталися під час святкування Нового року. За інформацією правоохоронних органів, у натовп увійшли близько тисячі молодих людей «африканської та арабської зовнішності», які знаходилися у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння.

Спочатку вони почали кидати петарди, а після того, як поліція спробувала звільнити площу від людей, група чоловіків стала оточувати жінок. Вони відбирали у них сумки і телефони і супроводжували свої дії сексуальними домаганнями. Глава Мін'юсту Німеччини Хайко Маас пізніше заявив, що винні в сексуальних нападах та пограбуваннях мігранти можуть бути депортовані з країни.

Аналогічні випадки сталися в Новий рік і в інших містах Німеччини, наприклад, у Гамбурзі та Штутгарті. Крім того, зі скаргами на насильство і домагання з боку мігрантів поскаржилися жительки швейцарського Цюріха й австрійського Зальцбурга.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення