Поліція затримала шахрая, який продавав у Києві чужі квартири

 СЕГОДНЯ

У Києві шахрай обманним шляхом заволодів грошима двох жителів столиці, "продавши" їм квартири в новобудові. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

"У столичну поліцію звернулося подружжя з заявами про притягнення до відповідальності чоловіка, який обманним шляхом заволодів їхніми заощадженнями. Постраждалі додали, що втратили гроші при укладанні угод купівлі-продажу квартир, до яких шахрай не мав відношення", - йдеться в повідомленні.

В ході розслідування особу зловмисника встановили. Ним виявився 36-річний житель Києва, які залучав до афери інших учасників. Він розмістив на сайті оголошень пропозицію про продаж декількох квартир у новобудові, але за ціною нижче ринкової. Далі він домовився про співпрацю зі столичним агентством нерухомості і надав документи на право власності житлових метрів, які потім виявилися підробленими.

Першою "вигідними умовами" зацікавилася жінка, яка звернулася до ріелтора за деталями пропозиції. Після отримання відповідей і ознайомлення з умовами сторони уклали цей договір, який завершився передачею грошей. На цій угоді зловмисник "заробив" понад 500 тисяч гривень.

Через місяць чоловік провів другу махінацію з нерухомістю. Цього разу клієнт зміг передати відразу тільки половину обумовленої суми, але за домовленістю продовжив виплачувати залишок рівними частинами. І робив до того моменту, поки не дізнався, що став жертвою шахрайства, а тому залишився без квартири і майже 400 тисяч гривень.

В ході обшуків у фігурантів знайшли і вилучили документи, печатки, мобільні телефони, а також записи з контактами агентств нерухомості, нотаріусів та інших служб. Зловмиснику оголосили про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення