Поліція зносить намети, почалася "зачистка"

 Апостроф

З ранку вівторка, 17 грудня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося безліч протестуючих: мітинги і пікети проводяться відразу з кількох причин.

13:54 Поліція почала примусовий демонтаж наметів біля Ради.

За даними журналістів, правоохоронці не дали встановити намет біля готелю "Київ". При цьому біля Ради вже кілька наметів встановлено. Всього у протестуючих близько 7 наметів, але так, як поліція оточила квартал, перекрила вулиці і перевіряє людей, що проходять через оточення, то провезти/пронести їх поки проблематично.

Є постраждалі з боку поліції і протестуючих. З боку протестуючих застосовувалася гранітна плитка, палиці для наметів, зеленка, вогнегасник, відібраний у Нацгвардії. З боку поліції застосовувався газ.

12:43 У поліцію полетіло каміння і палиці. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ.

12:32 Активісти облили декількох поліцейських зеленкою і застосували проти них сльозогінний газ. У поліції не змогли надати коментарі про те, що відбувається, в прес-службі обіцяють прокоментувати інцидент пізніше.

12:15 Під Радою починають встановлювати намети. Активісти Нацкорпуса таким чином протестують проти запуску ринку с/г земель в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення