Поляк три дні прожив в авто, чекаючи на результати тесту на COVID-19

У польському місті Острув-Великопольський чоловік в очікуванні результатів тесту на коронавірус прожив у машині три дні. Він не хотів наражати на ризик сім'ю і волів власні незручності. Про це повідомляє Onet.pl.

Зазначається, що чоловік, повертаючись додому з-за кордону, почувався недобре і після приїзду в місто відразу відправився в лікарню.

Медики його оглянули і діагностували бронхіт. У нього також взяли мазок для тестування на коронавірус, видали рецепт і відправили додому. Але замість того, щоб повертатися додому, він поїхав до місцевої санітарно-епідеміологічної станції, щоб дізнатися, де йому чекати на результат тесту. Чоловік заявив, що не хоче їхати додому, щоб не наражати на небезпеку членів своєї сім'ї.

"Його не можна було відправити на карантин, тому що у нього був бронхіт, і жоден пацієнт з таким діагнозом не спрямовується на карантин. Оскільки у нього були недостатні симптоми для підозри на коронавірусну інфекцію, його не можна було госпіталізувати в інфекційне відділення", - пояснив керівник санітарно-епідеміологічної станції Анджей Белінський.

За його словами, чоловікові слід було виспатися, зігрітися, випити чай з лимоном і не залишати ліжко, поки він не одужає і не отримає результат тесту на COVID-19. Співробітники санітарно-епідеміологічного центру протягом трьох днів, поки чоловік жив у машині, спостерігали за ним. Результат тесту на COVID-19 зрештою виявився негативним, і чоловік повернувся додому.

Наразі в Польщі зафіксовано понад 1900 випадків коронавірусу, 26 осіб померли.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення