Поляку загрожує 5 років в'язниці за осквернення могил радянських солдатів

 Радіо Польша

37-річному жителю Каліша загрожує 5 років в'язниці за осквернення місць поховання загиблого радянського солдата і 11 інших надгробків, ну а також за надання опору поліцейському.

Чоловік перебуває під вартою. Про висунутих звинуваченнях повідомив 28 грудня заступник окружного прокурора у місті Острув-Великопольський Януш Вальчак.

Житель Каліша звинувачується в тому, що 20 грудня в Каліші він опоганив місце поховання радянського солдата.

«Він став ногами на могилу, після цього вдарив ногою надгробний камінь, а ну, також збив ногою лампаду», - розповів Вальчак.

«Крім того, підозрюваний звинувачується в тому, що раніше, між 16 і 19 грудня, він навмисно пошкодив 11 надгробних плит на кладовищі радянських солдатів, що вважається оскверненням місця поховання.

В результаті його дій кілька плит тріснули, а це означає, що було завдано шкоди майну, що оцінюється в 5,4 тисячі злотих (1,35 тисяч євро – ред.)», - зазначив заступник окружного прокурора.

Жителя Каліша також звинувачують у наданні опору поліцейському. Під час затримання він вдарив правоохоронця кулаком і ногою.

За словами прокурора, підозрюваний піддасться судово-психіатричної експертизи, яка встановить його осудність на момент скоєння злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення