Полювання на журналістів: СБУ затримала оператора Еспресо

 ЕСПРЕСО.TV

У понеділок, 5 грудня, під час урочистого запуску сигналу з телевежі на горі Карачун, що неподалік від Краматорська, оператора телеканалу Еспресо Артура Шагаліна було затримано співробітниками СБУ

Оскільки заходи відбувалися за участі президента, охорону об'єкта було посилено, а запрошених журналістів перевіряли особливо прискіпливо.

Під час перевірки були затримані четверо співробітників ЗМІ. Кожному з них було пред'явлено підозру.

Зокрема, Артура Шагаліна звинуватили у зберіганні зброї. При цьому співробітники правоохоронних органів поводилися нахабно і наполегливо.

Але по закінченню події журнілістів відпустили без будь яких пояснень.

Такі дії телеканал Еспресо сприймає як перешкоджання журналістській діяльності та вимагає від керівництва держави покарати винних у цій ситуації.

Але через деякий час керівництво СБУ вибачилось за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз під час відкриття вежі на горі Карачун за участю президента України

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Facebook.

"Хочу від імені керівництва Служби вибачитися за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз", - написала Гітлянська.

Вона підкреслила, що у районі проведення антитерористичної операції СБУ та інші правоохоронні органи вкрай прискіпливо ставляться до заходів безпеки, особливо під час подій за участю керівництва держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення