Полковник військової розвідки розповів, що робить російський спецназ в Донецьку

 Обозреватель

Перекидання російського спецназу в район Донецька - ознака підготовки до "широкомасштабного дійства". Про це розповів полковник військової розвідки Петро Недзельський.

"Це дуже негативний факт. Це говорить про те, що Росія готується до якогось широкомасштабного дійства із залученням російських регулярних військ", - сказав він. Як пояснив полковник, "завжди перед великими військовими операціями починала діяти розвідка".

"Чекаємо нової ескалації", - зробив висновок Недзельський.

Полковник також зауважив: кількість обстрілів українських позицій російсько-терористичними військами теж може служити об'єктивним показником підготовлюваного наступу.

Журналісти поцікавилися, чи може російський спецназ з'явитися і в інших населених пунктах уздовж лінії фронту. "Як правило, спецназ з'являється в тих напрямках, по яких готується наступ. І якщо вони там з'явилися, це дає нам право говорити про те, що цей напрямок став небезпечним", - пояснив полковник. Він також розповів, що "спектр дій військової розвідки може бути дуже широким - можуть проводитися і окремі терористичні акти, і виводитися з ладу засоби комунікації і засоби зв'язку, підприємства та окремі адміністративні будівлі".

Недзельський підкреслив: "Сам факт появи на території України таких підрозділів - дуже серйозний застережливий фактор, і Головне управління розвідки спрацювало на вищому рівні. А далі рішення повинні приймати політики".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення