Полковника ЗСУ підозрюють у розкрадінні майна на 1,8 млн гривень

Розкрадання майна військової частини на майже 1,8 млн грн – полковнику ЗСУ повідомили про підозру. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Київській області з колегами-правоохоронцями викрили злочинне угруповання ще у травні минулого року. Тоді чотирьох причетних до протиправної діяльності військовослужбовців затримали та повідомили їм про підозри. Крім того, правоохоронці вилучили 15 тонн пального, незаконно вивезеного з території військової частини.

Загальна сума збитків, завдана діями учасниками угруповання становить майже 1,8 млн грн.

Наразі встановлено причетність ще одного військовослужбовця до згаданої злочинної діяльності – полковника ЗСУ. 27 квітня, йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Печерський районний суд міста Києва вже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення