Польща наполягає на ексгумації жертв Смоленської катастрофи

Прокуратура Польщі прагне ексгумувати останки всіх жертв катастрофи польского літака Ту-154 під Смоленськом (Росія), в тому числі президента Леха Качинського та його дружини.

Про це йшлося на зустрічі заступника генпрокурора Марека Пасьонека з членами родин загиблих, повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеве видання Na Temat.

Зазначається, що зустріч була закритою для ЗМІ. За словами її учасників, Пасьонек обіцяв динамічне розслідування катастрофи та говорив про ексгумацію останків.

Також відомо, що присутній на зустрічі глава правлячої партії Право і справедливість, брат загиблого президента Ярослав Качинський не висловлювався проти ексгумації.

Прокуратура наполягає на ексгумації задля ретельнішого дослідження останків з метою визначити причини загибелі, оскільки попередні дослідження містили помилки. Крім того, відомо, що частину загиблих поховали під неправильними прізвищами.

В той же час не всі родичі жертв згодні на ексгумацію, оскільки, за їх словами, це порушує їх гідність.

Нагадаємо, раніше розслідування Gazeta Polska стверджувало, що російська влада у вересні 2010 року помістила в домовину останнього польського президента в еміграції Рішарда Качоровського, загиблого у Смоленській авіакатастрофі, останки зовсім іншої людини.

Літак Ту-154М з польським президентом Лехом Качинським та низкою інших високопоставлених представників польської влади розбився поблизу військового аеродрому під Смоленськом (Росія) 10 квітня 2010. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які знаходилися на борту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення