Польща оприлюднить рапорт про причини Смоленської катастрофи

 СЕГОДНЯ

Польща готується опублікувати рапорт про причини катастрофи літака під Смоленськом, в якій загинули польський президент Лех Качинський та інші польські політики. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич

Так, Мацеревич, який очолює комітет з розслідування катастрофи, зазначив, що попередні розслідування обходили головну причину катастрофи. У новому технічному рапорті буде дана відповідь на питання, що власне привело до авіакатастрофи.

"Ми не виключаємо, що з'являться докази, які поглиблять і уточнять технічні питання, раніше недосліджені. Але головна причина описана вичерпно й переконливо", - заявив польський міністр.

Як відомо, польська підкомісія, що займається повторним розслідуванням Смоленської катастрофи, стверджує, що ліве крило літака Ту-154М було знищено в результаті внутрішнього вибуху.

10 квітня 2010 року неподалік від аеродрому "Північний" поблизу Смоленська розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. Загинули всі, хто знаходився на борту – 96 осіб, в тому числі президент Польщі.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Росія несе відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом, яка вбила польського президента в 2010 році.

Раніше глава польського МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що Росія не хоче співпрацювати з Польщею у справі про Смоленську катастрофу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення