Польща про всяк випадок створює Національну Гвардію з 300 тисяч добровольців

 Радіо Польша

Близько 300 000 чоловік налічуватиме польська Національна Гвардія (Gwardia Крайової) - добровольча військова організація, в яку зможе вступити кожен.Ідея про створення добровольчої Національної Гвардії з'явилася в Міністерстві оборони Польщі.

Це буде парамілітарних організація, члени якої в разі війни відправляться на фронт нарівні з професійними солдатами, захищатимуть цивільне населення, а також участь в охороні кордонів.У мирний час члени Національної Гвардії надаватимуть допомогу органам місцевого самоврядування, крім іншого, при ліквідації наслідків стихійних лих і катастроф.

Протягом 3 років підрозділи Національної Гвардії з'являться у великих містах і повітах, а пізніше - в кожній гміні. До лав Гвардії зможе вступити кожен: добровольці, військовослужбовці резерву, члени парамілітарних організацій, пожежні, мисливці і т. д.

За словами генерала Богуслава Пацек, глави Федерації оборонних Організацій Польщі, вже в 2015 році почнеться навчання Перших загонів Добровольчої Національної гвардії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення