Польща сформувала на кордоні з Росією протитанковий полк: подробиці

 СЕГОДНЯ

У Польщі, куди Сполучені Штати відправлять додаткові війська, підсилюють східний кордон країни. Так, 14-й протитанковий артилерійський дивізіон перетворили в 14-й Сувальський протитанковий полк, який буде захищати стратегічне місце на східному фланзі.

Сувальський підрозділ буде оснащений сучасною технікою, а також збільшиться кількість солдат.

"Одним із заходів для зміцнення структур Війська польського на сході нашої країни є перетворення Сувальського протитанкового артилерійського дивізіону в полк. Це збільшить ефективність і можливості використання цього підрозділу в надзвичайно чутливому місці для оборони Польщі", – сказав міністр Маріуш Блащак.

"Тут, поблизу Сувальського перешийка, такого рішення чекали жителі, і це рішення має загальне схвалення. Це рішення збільшує безпеку, збільшує її відчуття серед жителів Сувальщини. Це історичне рішення, тому що чорні хмари збиралися, але прийшла пора їх розвіяти", – зазначив віце-міністр внутрішніх справ і адміністрації Ярослав Зелінський.

Так званий Сувальський перешийок є областю на північному сході Польщі, який межує з Литвою і Калінінградською областю. За оцінками експертів, він є однією з потенційних гарячих точок в Європі в разі російської агресії.

Раніше повідомлялося, що великий військовий полігон створюється польською армією на сході республіки, в районі міста Нова Демба Підкарпатського воєводства, на кордоні з Україною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення