Польські ЗМІ: тіла жертв катастрофи літака Качинського були замінені

Тіла деяких жертв авіакатастрофи під Смоленськом у квітні 2010 року, були замінені, пише видання Gazeta Polska.

За даними видання, тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск знав, що росіяни в домовину останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського помістили останки іншої особи.

За словами журналістів, польські керівники повинні були отримати інформацію, яку тодішній посол Польщі в Москві Єжи Бар отримав від начальника Відділу міжнародного юридичного співробітництва Слідчого комітету при Генпрокуратурі РФ Петра Литвишко.

Російський чиновник тоді повідомив посла про те, що "дослідження ДНК не підтвердило, дійсність останків президента".

За інформацією видання, Літвішко також додав, що "кілька інших зразків ДНК також не підтверджують, що тіла, покладені в труни, є тими жертвами, які були ідентифіковані їх сім'ями".

Видання стверджує, що про заміну тіл жертв смоленської авіакатастрофи повинні були знати і інші члени тодішнього уряду і Головна військова прокуратура Польщі. Проте ця інформація не була доведена до сім'їв загиблих, а ексгумацію свідомо заблокували. Нагадаємо, що міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав "терористичним актом" авіакатастрофи під Смоленськом у квітні 2010 року, в якій загинув президент Лєх Качиньські.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення