Польський екс-поліцейський знайшов ймовірного вбивцю Павла Шеремета (відео)

 Известия

Відеозапис вибуху, який вбив Павла Шеремета коментує Анджей Мрочек, колишній керівник оперативної секції по справах терактів Відділу по боротьбі з Кримінальним тероризмом і вбивствам варшавської поліції. Про це повідомляють "Известия"

ЗМІ: «Ви в лихі 90-ті роки працювали у варшавській поліції і боролися з організованою злочинністю. Чи зустрічали Ви подібні вбивства у своїй кар'єрі. Що примітного Ви помітили?

Анджей Мрочек: «Так. У такого типу замахів виконавець перебуває близько і спостерігає. Хоче переконатися, що жертва мертва. Мій досвід підказує, що це такий випадок».

ЗМІ: «Що Вам кинулося в очі на цьому відеозаписі?»

Анджей Мрочек: «Чоловік у шапці з тростиною веде себе неприродньо. Зверніть увагу на початку відео цей чоловік йде за напрямом, по якому їде машина Шеремета. Доходить до перехрестя і зупиняється. Машина ще не доїхала, а він вже затримався. Стоїть спиною до вулиці. У момент вибуху він все ще стоїть задом і навіть не здригнувся від вибуху. Після вибуху зверніть увагу на ліву руку. Як ніби він щось поправляв нею, щоб не випало з кишені.

ЗМІ: «Він витягає руку з лівої кишені і перекладає палицю з правої руки під ліву пахву і починає бігти».

Анджей Мрочек: «Тільки через мить він повертається і коли бачить, що до машини біжать люди, то він теж починає бігти. І вже йому тростина не потрібна. Спочатку я думав що він глухий. Але здається що це людина, яка звикла до вибухів.

Через кілька секунд він уже біжить як молодий хлопець, а не як людина, яка використовує тростину. Дивна поведінка. Шапка, тростина, бігає, як молодий. Виникає питання: цей чоловік почекав поліцію і залишив свідчення? Адже якщо віддалився від машини, то є ймовірність, що він підбіг тільки для того, щоб перевірити чи вдалося вбивство і загинув Шеремет. Не виключено, що саме він міг детонувати вибуховий пристрій на відстані.

ЗМІ: «На дворі літо. Майже нікого немає в шапках, а тим більше в чорних куртках. Це видно на відео.

Анджей Мрочек: «Тростина та шапка це камуфляж».

Нагадаємо, що 20 липня, близько 8 години ранку внаслідок вибуху автомобіля загинув відомий журналіст, цивільний чоловік Олени Притули, ведучий радіо «Вести» і один з керівників сайту «Українська правда» Павло Шеремет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення