У Києві запрошують на безкоштовний унікальний концерт присвячений Святу Війська Польського

Польсько-українськие культурно-просвітницьке товариство «Криниця» запрошує на урочисту подію, присвячену святу Війська Польського. Про це повідомив організатор заходу, президент товариства "Криниця" Стефан Велох.

18 серпня о 13.00 у столичному костелі святого Олександра за адресою вулиця Костьольна, 17 відбудеться урочисте служіння та святковий концерт за творами видатного польського композитора Станіслава Манюшко.

Свято Війська Польського (Święto Wojska Polskiego) відзначається в країні щорічно 15 серпня в пам'ять про Варшавську битву, яка відбулася в серпні 1920 року між Червоною Армією і Військом Польським під час радянсько-польської війни 1919-1921 років.

Це був бій під Варшавою між військами Західного фронту Червоної Армії під командуванням М.Тухачевського і Польськими військами фронтів: Середнього - під командуванням маршала Ю. Пілсудського і Північного - під командуванням генерала Ю.Галлера. Битва тривала з 13 по 16 серпня.

15 серпня в ході битви стався перелом на користь Війська Польського. Червона Армія в результаті важких для обох сторін боїв відступила від Варшави. 16 серпня 1920 року Польські війська перейшли в наступ. Перемога над військами радянської Росії визначила незалежний статус Польщі аж до 1939 року.

Сьогодні в Польщі це державне свято, і на головній площі Варшави проходить військовий парад, в якому беруть участь всі види збройних сил Польщі. Звучать промови на мітингах, проходять концерти, покази кінофільмів, виставки, театральні постановки. В ході свята знаходиться місце і для народних гулянь, і для танців, і для молебнів. Оскільки свято збігається в часі з релігійним святом Успіння пресвятої Богородиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення