Помер британський актор, відомий своєю роллю Геґріда у "Гаррі Поттері"

У віці 72 років помер актор шотландського походження Роббі Колтрейн, відомий своєю роллю Рубеуса Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера. Про це повідомляє Hollywood Reporter із посиланням на агентство актора WME. Агентка актора Белінда Райт підтвердила, що він помер у лікарні в Шотландії. Вона зазначила, що Колтрейн був "унікальним талантом".

"Особисто я запам’ятаю його як постійно відданого клієнта. Крім того, що він був чудовим актором, він був розумним, блискуче дотепним, і після 40 років гордості називатися його агентом я сумуватиму за ним", — сказала Белінда Райт.

Причиною смерті британського актора стали проблеми зі здоров'ям. У 2019 році він опинився в інвалідному візку через гострий остеоартрит. Актор перебував у лікарні під наглядом медиків. Про гострий остеоартрит Колтрейн дізнався ще 2016 року. Тоді лікарі попросили його скинути 40 кілограмів, щоб полегшити навантаження на коліно.

Про Роббі Колтрейна

Роббі Колтрейн (уроджений Ентоні Роберт Макміллен) народився 30 березня 1950 року в Глазго, Шотландія, у родині лікаря та вчителя. Після закінчення художньої школи він продовжив навчання мистецтву в педагогічному коледжі в Единбурзі.

Його перші спроби стати артистом не увінчалися успіхом, тож чоловік зайнявся стендап-комедією в единбурзьких клубах. Він змінив своє прізвище на честь легенди джазу Джона Колтрейна, коли почав працювати в Лондоні. Поступово він отримував ролі у серіалах та кіно.

2021 року американська стримінгова платформа HBO Max випустила спецепізод про Гаррі Поттера, який створили з нагоди 20-річчя виходу першого фільму. Тоді актор в інтерв'ю зазначив, що колись його не стане, але "Геґрід залишиться".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення