Помер Георгій Данелія

У Москві помер кінорежисер Георгій Данелія. Народному артисту СРСР було 88 років. Відомо, що в кінці лютого Данелію госпіталізували через запалення легенів.

Про госпіталізацію Данелії стало відомо 24 лютого. Його привезли в одну зі столичних лікарень через проблеми з легенями. У нього діагностували пневмоторакс (скупчення повітря або газів в плевральній порожнині, яке може виникнути через хронічні захворювання легенів). Пізніше дружина режисера Галина Данелія повідомила, що артиста ввели в медичну кому. Про це повідомляє «Нова газета».

У 1964 році вийшов фільм «Я крокую по Москві», з Микитою Михалковим у головній ролі. Популярність режисерові принесли такі фільми, як «Афоня», «Міміно», «Осінній марафон» і «Кін-Дза-Дза». Також Данелія виступив сценаристом більшості своїх фільмів і співавтором сценаріїв таких кінокартин, як «Джентельмени удачі», «Француз» і «Привіт від Чарлі Трубача». Він також знявся в епізодичних ролях в декількох фільмах.

Георгій Данелія є заслуженим діячем мистецтв РРФСР (1965), народним артистом СРСР (1989), лауреатом Державної премії СРСР (1978, за фільм «Міміно») та інших численних нагород. У 2002 і 2010 роках кінорежисерові дали орден «За заслуги перед Вітчизною» третього і другого ступеня відповідно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення