Помер Крістофер Толкін - син автора "Володаря кілець" і "Хоббіта"

Син знаменитого письменника Джона Толкіна Крістофер помер у віці 95 років. Про це повідомляється на сайті Міжнародної толкінівської спільноти. Причина смерті не уточнюється.

Крістофер Толкін був третім і наймолодшим сином знаменитого письменника. Він народився в 1924 році в Лідсі (Великобританія). Під час другої світової війни був пілотом британських ВПС, після чого займався викладанням англійської мови в Оксфорді.

На основі чернеток «Хоббіта» Крістофер завершив і опублікував романи «Діти Гуріна» і «Сильмариллион». Також Толкін молодший намалював карти Середзем'я, які були присутні в перших виданнях «Володаря кілець».

Крім цього Крістофер очолював компанію Tolkien Estate, яка займається управлінням авторськими правами на майно батька. У листопаді 2017 року фірма продала Amazon права на виробництво серіалу по «Володарю кілець», після чого молодший син склав із себе повноваження глави компанії. Також він критикував трилогію Пітера Джексона. В інтерв'ю газеті Le Monde Крістофер заявив, що той «розчленував книгу, щоб зняти бойовик для людей віком від 15 до 25 років».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення