Помер легендарний актор Армен Джигарханян: названо ймовірну причину смерті

 Інтерфакс

У Росії в ніч на суботу, 14 листопада, у віці 85 років помер легендарний радянський актор і режисер Армен Джигарханян. Про це повідомили в Московському драматичному театрі, передають російські ЗМІ.

Відомо, що останнім часом актор сильно хворів. Так, в серпні з'явилися дані про те, що він майже не може самостійно пересуватися, а також виглядає хворобливо і виснажено.

Причиною смерті стала зупинка серця. Як пише "Інтерфакс", про це повідомив режисер-постановник Театру Джигарханяна Сергій Виноградов. Друг артиста Артур Согомонян також повідомив, що причиною смерті став вік і хвороба актора.

Навесні 2018 року він потрапив до лікарні з інфарктом та довгий час був в комі. Після цього він зміг відновитися.

Прощання з Арменом Джигарханяном відбудеться у вівторок, 17 листопада, в його театрі.

Біографія Армена Джигарханяна

Джигарханян народився в Єревані, столиці Вірменії, 3 жовтня 1935 року. Батько пішов з сім'ї, коли Армену був всього місяць, його виховував вітчим.

Після школи Армен поїхав до Москви, вступати до ДІТІСу, але не зміг вступити.

У 19 років знову спробував здобути освіту в Єревані. Вступив до Єреванського художньо-театральний інститут.

Дебютував в спектаклі "Іван Рибаков" в Російському драматичному театрі імені Станіславського в Єревані.

У кіно вперше знявся також у Вірменії – у 24 роки зіграв Хакобо в стрічці "Обвал" (1959). Далі знімався у фільмах "Перед світанком", "Води піднімаються", "Кроки".

Світову популярність здобув у 30 років після головної ролі у військовій драмі "Добрий день, це я!" (1965), яка була відзначена номінацією на "Золоту пальмову гілку" в Каннах.

Актор був кілька разів одружений. Першою дружиною стала актриса Російського театру в Єревані Алла Вановская. У шлюбі у них народилася донька Олена. Коли Джигарханяну було 52 роки, вона померла у віці 23 років – заснула в машині з двигуном, що працював.

Другою дружиною Армена стала викладачка російської мови в інституті в Далласі Тетяна Власова. Джигарханян усиновив її сина Степана від попереднього шлюбу.

У 2015 році Джигарханян оголосив про офіційне завершення другого шлюбу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення