Помер легендарний актор Кірк Дуглас (фото, відео)

5 лютого в США помер легендарний голлівудський актор Кірк Дуглас. Йому було 103 роки.

Про це у Facebook написав його син, також актор Майкл Дуглас.

«Із величезним смутком ми з моїми братами повідомляємо, що Кірк Дуглас покинув нас сьогодні у віці 103 роки. У світі він був легендою, актором із золотої доби фільмів, що пережив свої золоті роки, гуманітарій, який був прихильний до справедливості та причини, він вірив у встановлення стандарту, до якого ми прагнемо. Але для мене та моїх братів Джоеля та Пітера він був просто татом, для Кетрін – чудовим свекром, своїм онукам і правнуку – люблячим дідусем, і для його дружини Енн – чудовим чоловіком», – заначив Майкл Дуглас.

Він додав, що «життя Кірка було добре прожито, і він залишає спадщину у фільмі, яка передаватиметься наступним поколінням, і історія прославленого мецената, який працював на допомогу громадськості та заради наближення миру на планеті. Дозвольте закінчити словами, які я сказав йому в останній день народження (9 грудня), і які завжди залишатимуться правдою: «Тату, я тебе так люблю, і я так пишаюся тим, що твій син!».

Справжнє ім'я Кірка Дугласа - Ісер (Іззі) Данилович. Народився він на території США в родині єврейських іммігрантів, які переїхали до Америки з міста Чаус Могилевської області (нині це територія Білорусі)

Кірк Дуглас зіграв в таких фільмах, як «Спартак», «Стежки слави», «Туз в рукаві», «Злі і красиві», «Чемпіон», «Жага до життя» і багатьох інших. Тричі був номінований на премію «Оскар» в категорії «Краща чоловіча роль» (за кінокартини «Чемпіон», «Злі і красиві», «Жага до життя»). А в 1996-му йому була вручена почесна статуетка за видатний внесок у розвиток кінематографа. Тричі актор був номінований і на «Золотий глобус», в 1959 році він став володарем цього призу за роль у фільмі «Жага до життя».

Трейлер фільму «Спартак» з Кірком Дугласом

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення