Помер легендарний диктор Українського радіо (фото)

У понеділок, 7 вересня, на 79 році помер диктор Українського радіо, актор дубляжу, "голос епохи" Микола Козій. Саме він озвучив українською мовою Томос про надання автокефалії Православній Церкві України.

Про це у Facebook написав генеральний продюсер Українського радіо Національної суспільної телерадіокомпанії України Дмитро Хоркін.

Микола Козій вважався одним з найкращих українських радіодикторів. Він озвучував багато популярних телесеріалів і програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, які виходили в 80-і роки.

Микола Козій брав участь в дублюванні і озвучуванні таких фільмів як «Король говорить», «Ноїв ковчег», телесеріалів «Альф», «Коломбо», мультсеріалів «Паровоз Томас та його друзі» і «Трансформери».

Озвучив велику кількість аудіокниг (частину з яких зроблено для УТОС), передачі французької телекомпанії FCI, програму «Дотик природи». Численні читачі УТОС вважали Миколу Козія кращим диктором аудіокниг. Вони вибирали книги в аудіо-бібліотеки, керуючись його ім'ям.

Також Микола Козій читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення