Помер Мохаммед Алі

 NBC News

Американський боксер Мохаммед Алі помер у п'ятницю, 3 червня, у віці 74 років. Про це повідомляє NBC News. Він помер в одній з лікарень міста Фінікс (штат Арізона), де провів останні три дні. Похорони відбудуться в Луїсвіллі (штат Кентуккі) — рідному місті спортсмена.

3 червня стало відомо, що Алі знаходиться при смерті. Лікарі не робили прогнози щодо одужання спортсмена. За інформацією ЗМІ, боксера підключили до апарату штучного життєзабезпечення. Як повідомляв Reuters, останні години життя поруч зі спортсменом перебувала його родина.

1 червня боксер потрапив в лікарню через проблеми з легенями. Його стан ускладнювалося хворобою Паркінсона, якою він страждав з 1984 року. Алі був переведений в палату інтенсивної терапії.

Востаннє Мохаммед Алі з'являвся на публіці в квітні, коли він відвідав благодійний вечір в штаті Арізона, зазначає ТАСС.

Мохаммед Алі (справжнє ім'я — Кассіус Марселлус Клей-молодший) народився 17 січня 1942 року. Він почав займатися боксом у віці 12 років. Дебют на професійному рівні відбувся 29 жовтня 1960 року. За свою кар'єру спортсмен, який виступав у важкій ваговій категорії, провів 61 бій, здобувши 56 перемог (37 з них — нокаутом).

Мохаммед Алі — один з найбільш титулованих і відомих спортсменів світу. Він є олімпійським чемпіоном 1960 року, абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі (1964-1966, 1974-1978) і п'ятикратним «Боксером року».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення