Помер онук Сталіна

 Meduza

Онук Йосипа Сталіна, режисер театру Російської армії Олександр Бурдонський помер у віці 75 років.

Бурдонський довго час знаходився в госпіталі через проблеми з серцем, повідомили в театрі. Час і місце прощання з режисером будуть оголошені пізніше у російських ЗМІ

Олександр Бурдонський - син Василя Сталіна і онук Йосипа Сталіна - був режисером-постановником понад 20 вистав у театрі Російської армії. Він також багато років викладав в ГІТІСі. У 1996 році йому було присвоєно звання народного артиста Російської Федерації.

Правління Сталіна супроводжувалося встановленням диктаторського режиму (яке обґрунтовувалося так званою «диктатурою пролетаріату»), масовим та системним терором, порушенням прав і свобод людини, воєнними злочинами і злочинами проти людства, створення системи масових репресій і ГУЛАГу; проведенням геноциду українського народу та депортацією народів у СРСР та інших країнах, чисельнними людськими втратами. За деякими оцінками, Сталін — один із найжорстокіших диктаторів в історії людства.

Апеляційний суд міста Києва, розглянувши 13 січня 2010 року кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932—1933 роках визнав групу осіб із керівництва ВКП(б) на чолі з генеральним секретарем Центрального комітету ВКП(б) Йосипом Сталіним (Джугашвілі), винними в тому, що вони «з метою придушення національно-визвольного руху в Україні та недопущення побудови і утвердження незалежної української держави, шляхом створення життєвих умов, розрахованих на фізичне винищення частини українців спланованим ними Голодомором 1932—1933 років, умисно організували геноцид частини української національної групи, внаслідок чого було знищено 3 млн. 941 тис. осіб, тобто безпосередньо вчинили злочин, передбачений ч. 1 ст. 442 Кримінального кодексу України»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення