Помер побитий у Черкасах журналіст: усі деталі трагедії

 Обозреватель

Черкаський журналіст Вадим Комаров, якого у травні цього року побили посеред вулиці, помер. Він так і не вийшов із коми.

Про трагічну подію повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні (20 червня) вночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, якого жорстоко побили в центрі Черкас 4 травня. З моменту нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми", – написав він.

За словами Томіленка, єдина версія вбивства – саме професійна діяльність. "Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні запитання про корупцію в Черкасах, зачіпав резонансні теми", – йдеться в заяві.

Зазначено також, що НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань із питань фізичної безпеки журналістів і свободи слова.

"Вимагаємо реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем", – заявив голова Національної спілки журналістів.

У Черкасах вранці 4 травня побили відомого місцевого журналіста Вадима Комарова.

Була озвучена версія, що його могли побити через його публікації про корупцію серед чиновників міста. Зокрема, журналіст піднімав резонансні теми, розповідаючи про скандали і корупції в регіоні. Матеріали, які він публікував, викликали гостру реакцію місцевих жителів.

Поліція кримінальне провадження за фактом нападу на Комарова перекваліфікувала зі статті "Умисне тяжке тілесне ушкодження" на "Замах на умисне вбивство".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення